DERS TANITIM ve UYGULAMA BİLGİLERİ

Dersin Adı Kodu Yarıyıl T+U+L (saat/hafta) Türü (Z / S) Yerel Kredi AKTS
Hücre ve Doku Kültürü MBG 419 Güz 03+00+00 Seçmeli 3 5
Akademik Birim: Moleküler Biyoloji ve Genetik
Öğrenim Türü: Örgün Eğitim
Ön Koşullar -
Öğrenim Dili: İngilizce
Dersin Düzeyi: Lisans
Dersin Koordinatörü: Ebru BİLGET GÜVEN
Dersin Amacı: Hücre ve doku kültüründe, özellikle ilaç keşfinde, hücrelerin biyolojisini araştırmak için güçlü bir araç olarak kullanılan yaygın yöntemleri öğretmek.
Dersin İçeriği: Hayvan Hücre Kültürü: Kültürlenmiş Hücrelerin Geçmişi, Bugünü ve Geleceği Biyolojisi ve Mikroskobu Temel Hücre Kültürü Ekipmanı ve Mater Temel Hücre Kültürü Reaktifleri Aseptik Tekniği, Sterilizasyonu ve GCCP'ye Giriş Temel Hücre Kültürü Teknikleri Hücre Hatlarının Bakımı Hücre Hattı Karakterizasyonu Kanser Hücre Kültürünün Temelleri Hücre Kültürü Hücre Kültürü Kontaminasyonunda Fonksiyonel Tahliller Spesifik Hücre Tiplerinin 3D Hücre Kültürü Kültürü
Dersin Öğrenme Çıktıları (ÖÇ):
    Dersin Öğrenme Yöntem ve Teknikleri Konu ile ilgili önemli görseller ve günlük örnekler içeren PowerPoint sunumları, yine KHAS Learn platformu üzerinden öğrencilerle paylaşılmaktadır. Tahtadaki kavramların açıklanması (öğrencilerin fotoğraf çekmelerine izin verilir). Ders sırasında öğrencilerle tartışma. Dersler sırasında mekanik / açıklayıcı videoları izlemek ve öğrencilerle tartışmak. Önce / sonra izlenecek videolar önerme.


    HAFTALIK PROGRAM

    HaftaKonularÖn Hazırlık


    ZORUNLU ve ÖNERİLEN OKUMALAR

    • Culture of Animal Cells: A Manual of Basic Technique and Specialized Applications (Seventh Edition) by R. Ian Freshney (ISBN-13: 978-1118873656) • Culture of Cells for Tissue Engineering by Gordana Vunjak Novakovic, R. Ian Freshney (ISBN-13: 978-0471629351) • Basic Cell Culture (Practical Approach Series) (Second Edition) edited by J. M. Davis (ISBN-13: 978-0199638536) • Cancer Cell Culture (Methods and Protocols) edited by Simon P. Langdon (E-ISBN: 1-59259-406-9)


    DİĞER KAYNAKLAR

    JoVE Scientific Video Journal will be used to support the lecture visually.


    DEĞERLENDİRME SİSTEMİ

    Yarıyıl İçi ÇalışmalarıSayıKatkı Payı (%)
    Total: 0 0


    İŞ YÜKÜ HESAPLAMASI

    EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
    Toplam İş Yükü (saat):0


    PROGRAM YETERLİLİKLERİ (PY) ve ÖĞRENME ÇIKTILARI (ÖÇ) İLİŞKİSİ

    # PY1 PY2 PY3 PY4 PY5 PY6 PY7 PY8 PY9 PY10 PY11 PY12