Dersin Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U+L (saat/hafta) | Türü (Z / S) | Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
Yapım, Dağıtım ve Gösterim | RTC 334 | Bahar | 03+02+00 | Seçmeli | 4 | 6 |
Akademik Birim: | İletişim Fakültesi |
Öğrenim Türü: | Örgün Eğitim |
Ön Koşullar | Yok |
Öğrenim Dili: | İngilizce |
Dersin Düzeyi: | Lisans |
Dersin Koordinatörü: | - - |
Dersin Amacı: | Bu dersi alan öğrencilerin: • Prodüksiyon yönetimi hakkında fikir sahibi olması • Küresel ve yerel film endüstrilerindeki temel meseleleri anlayabilmesi • Bir projeyi geliştirmek için gereken metotları öğrenmesi • Prodüksiyon terimlerini bilmesi • Uzun metraj film prodüksiyonunun finansal planına hâkim olması • Bir yapımcıya projesini sunabilmesi • Farklı filmler için pazarlama stratejilerini tartışabilmesi beklenmektedir. |
Dersin İçeriği: | Bu ders film, televizyon ve yeni medya projelerinde prodüksiyonun önemini araştırmaktadır. Derste özellikle yapım planlaması, bütçe yapma, takvim hazırlama ve dağıtım konularına odaklanılacaktır. |
Dersin Öğrenme Çıktıları (ÖÇ): | |
Dersin Öğrenme Yöntem ve Teknikleri | Bu ders, ders anlatımı ve tartışmalardan oluşmaktadır. Giriş niteliğindeki ilk iki haftadan sonra öğrenciler, dönem sonunda sektör uzmanlarından oluşan bir jüriye sunacakları final projelerini hazırlamaya başlayacaklardır. Her hafta, öğrencilerin devam eden projelerine katkı sağlayacak konuların farklı unsurları üzerinde durulacaktır. Ayrıca öğrencilerin kavramlara dair bilgisini ölçen bir vize sınavı ve egzersiz mahiyetinde, final projesine dair uygulamalar içeren üç ödev olacaktır. |
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
---|
• Eve Light, The Complete Film Production Handbook, Third Edition • Gregory Goodell, Independent Feature Film Production: A Complete Guide from Concept Through Distribution • Hülya Uğur Tanrıöver, Türkiye’de Film Endüstrisinin Konumu ve Hedefleri |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Sayı | Katkı Payı (%) |
---|---|---|
Total: | 0 | 0 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Toplam İş Yükü (saat): | 0 |
# | PY1 | PY2 | PY3 | PY4 | PY5 | PY6 | PY7 | PY8 | PY9 | PY10 | PY11 | PY12 |