Tiyatro Programı 2004 yılında kurulmuştur.
Bu programı başarı ile tamamlayanlar Tiyatro alanında lisans derecesi kazanmaktadır. (Düzey 6)
Tiyatro Bölümüne öğrenci kabulü Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde merkezi sınav sistemi veTiyatro Bölümü eğitmenlerinden oluşan bir jürinin katıldığı yetenek sınavı ile yapılmaktadır. Öğrenciler, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan ilk sınavdan baraj puanını başarı ile tamamladıkları takdirde Tiyatro Bölümü Özel Yetenek Sınavına girme hakkı kazanabilir. Söz konusu yetenek sınavında jüri öğrencilerin beden, ses, itki ve reaksiyonlarını değerlendirirler. Yetenek sınavı iki aşamadan oluşur ve ikinci aşama sonunda yeterli puanı alan öğrenciler kayıt yaptırma hakkı kazanır.
Tiyatro Bölümü'nde öğrenim gören öğrenciler,bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriğinin, bölümümüzde verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili fakülte/enstitü müdürlüğü tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.
Programdan mezun olmak için senato tarafından kabul edilmiş 240 AKTS kredisine karşılık gelen lisans ders planında bulunan tüm derslerin en az 2,00/4,00 Genel Not Ortalaması ile başarılması gerekmektedir.
Tiyatro bölümü lisans programı, disiplinlerarası ve çağdaş bir yaklaşım ile uluslararası standartlarda bir eğitim verir. Bölüm, öğrencilerinin profesyonel tiyatroculuk ve oyunculuk bilgi ve becerileri edinmelerini; mesleki alanda yenilik, estetik, teknik ve iş açısından yetkinlik; sosyal, kültürel, etik ve çevresel konularda farkındalık ile donanımlı olmalarını amaçlar. Tiyatro bölümü lisans programı, dramaturji odaklı çalışabilen, dramatik fiziksel eylemleri beden, ses, duyu ve hisleri organik bütünlük içerisinde tasarlayarak itkiye dayalı olarak hayata geçirebilen oyuncular yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Program Yeterlilikleri
Bu programdan mezun olanlar oyunculuk ve tiyatro mesleğine açık tüm alanlarda istihdam edilebilecektir. Mezunlar, bu kapsamda özel ve ödenekli tiyatrolar, televizyon, sinema sektörleri ile akademik kurumlar ve araştırma merkezlerinde çalışabilirler.
Bu programdan mezun olan öğrenciler yüksek lisans programlarına ve mezuniyet not ortalamalarının en az 3.00 olması halinde doktora programlarına başvurabilirler.
Bkz. Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği (https://my.khas.edu.tr/uploads/files/mevzuat/lisans-egitim-ve-ogretim-yonetmeligi.pdf)
Örgün eğitim, İngilizce, Türkçe
Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Kadir Has Caddesi 34083 Cibali-İstanbul Santral: 0212.533 57 65 / 1322 Fax: 0212.533 58 53
Ders ve Öğretim Elemanı Değerlendirme Anketi Mezuniyet Anketi Memnuniyet Anketi
Öğrencilerimiz; eğitimleri süresince dünyanın önde gelen üniversiteleri ile kurulmuş işbirliğinden, öğrenci değişimi, Erasmus ve yaz okulu programları bazında yararlanabilmektedirler