Özel Hukuk Yüksek Lisans Programı, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde 2005 yılında eğitime başlamıştır. 2019 yılında üniversitemiz bütün lisansüstü faaliyetlerini Lisansüstü Eğitim Enstitüsü altında birleştirmiştir. Özel Huku Yüksek Lisans programı eğitim faaliyetlerine Lisansüstü Eğitim Enstitüsü altında devam ettirmektedir.
Bu programı başarı ile tamamlayanlar Özel Hukuk alanında yüksek lisans derecesi kazanmaktadır (Avrupa Yükseköğretim Alanı Yeterlikler Çerçevesi QF-EHEA: Düzey 2, Avrupa Yeterlilik Çerçevesi (EQF): Düzey-7)
Türk Vatandaşları için; Lisans diploması. Adaylar, lisans derecesi not ortalamalarını içeren bileşik puanlarına dayanarak programlara erişim elde ederler. Uluslararası Öğrenciler için; YÖK tarafından tanınan üniversitelerden alınan lisans diploması. Adaylar, lisans derecesi not ortalamalarını içeren bileşik puanlarına dayanarak programlara erişim elde ederler.
Üniversitemizde veya başka bir yükseköğretim kurumunda herhangi bir lisansüstü programında en az bir yarıyılını tamamlamış öğrenciler diğer lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir. Bu öğrencilerin en az bir dönem ders almaları zorunludur. Öğrencinin geçiş yapılmak istenen programın güncel başvuru şartlarını sağlaması gerekir. Üniversite içindeki geçişlerde öğrencilerin kayıtlı olduğu programa kabulde kullanılan sınav belgeleri geçiş yapmak istedikleri programa kayıt sırasında da geçerlilik tarihine bakılmaksızın kullanılabilir.
Bu derece, müfredatta yer alan alan ve seçmeli dersleri başarıyla tamamlayan ve bir Tezsiz Yüksek Lisans Projesi hazırlayarak, 90 AKTS kazanan ve en az 4.00 üzerinden 2.00 kümülatif not ortalaması olan öğrencilere verilir.
Özel Hukuk Yüksek Lisans Programı’nda, özel hukukun, Sözleşmeler Hukuku, İş Hukuku, Şirketler Hukuku, Uluslararası Tahkim Hukuku, Fikri ve Sınaî Haklar, Medeni Usul Hukuku, İcra Hukuku gibi alanlarında özgün ders seçenekleri bulunmaktadır. Söz konusu alanlardaki hukuksal sorunları mantık ve adalete uygun şekilde çözebilme yeteneğine sahip hukukçuları yetiştirmek, özel hukuk yüksek lisans programın belli başlı amacını oluşturmaktadır.
Program Yeterlilikleri
Mezunlar bu programdan sonra kamu kuruluşlarında ve özel kuruluşlarda kariyer yapabilecekler.
Tezsiz yüksek lisans programından bir öğrenci doktora programına başvurabilmesi için lisans mezuniyet ortalamasının 4.00 üzerinden 3.00 olması ve ALES sınavından 80 puana sahip olması gerekmektedir. 6 Şubat 2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarına kayıtlı olan veya mezun olan öğrenciler doktora programlarına başvurabilir.
Başarı Notu Katsayısı AA 4,00 BA 3,50 BB 3,00 CB 2,50 CC 2,00 FF 0,00 Lisansüstü öğreniminde, öğrencinin bir dersten başarılı sayılabilmesi için, yarıyıl sonu başarı notunun en az CC olması gerekir. CC şartlı geçer yarıyıl sonu başarı notu olup, not yükseltmek için bu notların alındığı dersler eğitim öğretim süresi içinde tekrar edilebilir. Bir derse ait yarıyıl sonu notu FF olan öğrenci o dersten başarısız sayılır.
Örgün Eğitim, Türkçe
Kadir Has Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Cibali Mah. Kadir Has Cad. Fatih / İSTANBUL 34083 +90 (212) 533 65 32 sgs@khas.edu.tr
Ders ve Öğretim Elemanı Değerlendirme Anketi, Mezuniyet Anketi ve Memnuniyet Anketi
Üniversitemizin aldığı karar doğrultusunda bu programın öğrencileri değişim programlarına katılamamaktadır ve değişim programı kapsamında öğrenci alımına kapalıdır.