Program Hakkında Genel Bilgiler

Kuruluş Bilgisi

Finans ve Bankacılık Yüksek Lisans programı 2000 yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde kurulmuştur. 2019 yılında üniversitemiz bütün lisansüstü faaliyetlerini Lisansüstü Eğitim Enstitüsü altında birleştirmiştir. Film ve Drama Yüksek Lisans programı eğitim faaliyetlerine Lisansüstü Eğitim Enstitüsü altında devam ettirmektedir.


Kazanılan Derece ve Düzeyi

Bu programı başarı ile tamamlayanlar Finans ve Bankacılık alanında yüksek lisans derecesi kazanmaktadır. (Avrupa Yükseköğretim Alanı Yeterlikler Çerçevesi QF-EHEA: Düzey 2, Avrupa Yeterlilik Çerçevesi (EQF): Düzey-7)


Kabul ve Kayıt Koşulları

Türk vatandaşları için; Lisans Derecesi diploması, (2) Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES) en az 55 puan veya YÖK tarafından tanınan yüksek lisans programları için denk kabul edilen uluslararası sınav puanı ve (3) Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) en az 65 puan veya YÖK tarafından tanınan yüksek lisans programları için denk kabul edilen uluslararası sınav puanı. Adaylar, lisans diploma not ortalamaları, ALES ve yabancı dil sınavından oluşan kompozit puanlarına göre programlara erişim sağlarlar. Uluslararası öğrenciler için; YÖK tarafından tanınan üniversitelerden alınan Lisans Derecesi diploması ve (2) Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) en az 65 puan veya YÖK tarafından tanınan yüksek lisans programları için denk kabul edilen uluslararası sınav puanı. Adaylar, lisans diploma not ortalamaları ve yabancı dil sınavından oluşan kompozit puanlarına göre programlara erişim sağlarlar.


Önceki Öğrenimin Tanınması

Üniversitemizde veya başka bir yükseköğretim kurumunda herhangi bir lisansüstü programında en az bir yarıyılını tamamlamış öğrenciler diğer lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir. Bu öğrencilerin en az bir dönem ders almaları zorunludur. Öğrencinin geçiş yapılmak istenen programın güncel başvuru şartlarını sağlaması gerekir. Üniversite içindeki geçişlerde öğrencilerin kayıtlı olduğu programa kabulde kullanılan sınav belgeleri geçiş yapmak istedikleri programa kayıt sırasında da geçerlilik tarihine bakılmaksızın kullanılabilir.


Mezuniyet Koşulları

Bu derece, müfredatta yer alan zorunlu ve seçmeli dersleri başarıyla tamamlayan ve bir tez hazırlayarak, 120 AKTS kazanan ve en az 4.00 üzerinden 2.50 kümülatif not ortalaması olan öğrencilere verilir.


Program Tanımı

Finans ve Bankacılık Yüksek Lisans programı, sosyal veya fen bilimleri alanlarında eğitim almış öğrencilere mesleki ve akademik formasyonlarını çok yönlü olarak geliştirme olanağı sunar. Programın amacı, gerek iş hayatında gerek akademik dünyada kariyerlerini başarıyla devam ettirmeyi hedefleyen öğrencilere uluslararası standartlarda ve en güncel bilgilerin sunulduğu bir lisansüstü eğitim vermektir. Bu doğrultuda finans ve bankacılık alanlarında verilen zorunlu ve seçmeli derslere ek olarak, öğrencilere ilgi alanlarına göre diğer programlarda (ekonomi, finans mühendisliği, uluslararası ilişkiler, hukuk vb) açılan dersleri seçmeli olarak alma fırsatı verilmektedir. Programda tezli ya da daha çok ders alma şartıyla tezsiz program seçenekleri mevcuttur. Tez ve bitirme projesi konusu seçiminde geniş bir tercih yelpazesi vardır.

Program Yeterlilikleri

  • 1- 1- Paranın zaman değeri, risk ve getiri arasındaki ilişkiler gibi temel finans kavramlarının özüne ve detaylarına vakıf olmak. Finans ve bankacılık sektörünün de karşılaşılan problemleri anlayabilmek ve çözebilmek için gereken teori ve yöntem donanımı kazanmak. 2- Paranın zaman değeri, risk ve getiri arasındaki ilişkiler gibi temel finans kavramlarının özüne ve detaylarına alana katkı yapabilecek seviyede vakıf olmak. Finans ve bankacılık sektörünün de karşılaşılan problemleri anlayabilmek ve çözebilmek için gereken donanımı kazanmak ve teorik katkı yapabilmek. 3- Finans ve bankacılık bağlamında işletme, sektör, makro ve global ekonomi seviyelerinde karşılaşılan sorunların nasıl oluştuklarını ve çözümlerini finansal ve ekonomik modeller ışığında yenilikçi ve yaratıcı bir bakış açısıyla analiz edebilmek. 4- Finans ve bankacılık bağlamında karşılaşılan sorunların işletme, sektör, makro ve global ekonomi seviyelerinde nasıl oluştuklarını finansal ve ekonomik modeller ışığında analiz edebilmek. 5- Finansal piyasalar ve kurumlar hakkında tarihi, pratik ve teorik açılardan detaylı bilgi sahibi olmak ve mevcut bilgiyi geliştirebilmek. 6- Finansal piyasalar ve kurumlar hakkında tarihi, pratik ve teorik açılardan detaylı bilgi sahibi olmak. 7- Sosyal, denetimsel ve politik faktörlerin finans ve bankacılık açısından önemini hem teorik modeller hem de uygulamadaki zorluklar açısından eleştirel bir gözle değerlendirebilmek ve yeni çözümler önerebilmek. 8- Sosyal, denetimsel ve politik faktörlerin finans ve bankacılık açısından önemini hem teorik modeller hem de uygulamadaki zorluklar açısından değerlendirebilmek. 9- Finans ve bankacılık sektörünün uluslararası yönlerini ve global piyasalarla bağlantılarını öğrenmek. 10- Finans ve bankacılık sektörünün uluslararası yönlerini ve global piyasalarla bağlantılarını tüm detaylarıyla ve katkı yapabilecek seviyede öğrenmek. 11- Finans teorisinin bütünlüğü içine giren portföy yönetimi, kurumsal finansman ilkeleri ve teknikleri bilmek ve uygulamak. 12- Finans teorisinin bütünlüğü içine giren portföy yönetimi, kurumsal finansman ilkeleri ve teknikleri bilmek, uygulamak ve bu konularda yeni açılımlar getirebilmek. 13- Finansal ve ekonomik verileri analiz edebilmek ve sentezleyebilmek. Araştırma sonuçlarını etkin bir şekilde yazılı ve sözlü olarak sunabilme yeteneği kazanmak. İş ortamlarında hem takım üyesi hem de lider olarak hareket edebilmek. 14- Finansal ve ekonomik verileri derinlemesine analiz edebilmek, sentezleyebilmek; etkin ve yaratıcı bir şekilde kullanıp yorumlayabilmek. 15- Araştırma sonuçlarını etkin bir şekilde hem iş dünyasında hem de akademik ortamlarda yazılı ve sözlü olarak sunabilme ve tartışabilme yeteneği kazanmak. 16- Hem iş dünyası hem de akademik çevrelerde hem takım üyesi hem de lider olarak hareket edebilmek ve yeni perspektifler sunabilmek.
  • 2- bu alanın çevirisi henüz girilmemiş.
  • 3- bu alanın çevirisi henüz girilmemiş.
  • 4- bu alanın çevirisi henüz girilmemiş.
  • 5- bu alanın çevirisi henüz girilmemiş.
  • 6- bu alanın çevirisi henüz girilmemiş.
  • 7- bu alanın çevirisi henüz girilmemiş.
  • 8- bu alanın çevirisi henüz girilmemiş.
  • 9- bu alanın çevirisi henüz girilmemiş.
  • 10- bu alanın çevirisi henüz girilmemiş.
  • 11- bu alanın çevirisi henüz girilmemiş.
  • 12- bu alanın çevirisi henüz girilmemiş.
  • 13- bu alanın çevirisi henüz girilmemiş.
  • 14- bu alanın çevirisi henüz girilmemiş.
  • 15- bu alanın çevirisi henüz girilmemiş.
  • 16- bu alanın çevirisi henüz girilmemiş.

Mezunların İstihdamı

Mezunlar, kendi lisans mezuniyet alanları ile Finans ve Bankacılık Yüksek Lisans Programında edindikleri formasyonun bir araya gelmesi sonucu oluşan beşeri sermayelerini iş hayatında hem özel hem de kamu sektöründe değerlendirebilirler veya isterlerse akademik kariyer süreçlerine girebilir.


Üst Derece Programlara Geçiş

Tezli yüksek lisans programından bir öğrenci doktora programına başvurabilmesi için ve ALES sınavından 55 puana ve YDS sınavından 65 puana sahip olması veya YÖK tarafından tanınan YÖK tarafından denk kabul edilen uluslararası sınav puanına sahip olması gerekmektedir. Uluslararası adaylar ALES sınavından muaf tutulabilir.


Ölçme ve Değerlendirme

Başarı Notu Katsayısı AA 4,00 BA 3,50 BB 3,00 CB 2,50 CC 2,00 FF 0,00 Lisansüstü öğreniminde, öğrencinin bir dersten başarılı sayılabilmesi için, yarıyıl sonu başarı notunun en az CC olması gerekir. CC şartlı geçer yarıyıl sonu başarı notu olup, not yükseltmek için bu notların alındığı dersler eğitim öğretim süresi içinde tekrar edilebilir. Bir derse ait yarıyıl sonu notu FF olan öğrenci o dersten başarısız sayılır.


Eğitim Türü ve Dili

Örgün Eğitim, İngilizce


Adres ve İletişim Bilgileri

Kadir Has Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
Cibali Mah. Kadir Has Cad.
Fatih / İSTANBUL 34083
+90 (212) 533 65 32
sgs@khas.edu.tr


Değerlendirme Anketleri

Ders ve Öğretim Elemanı Değerlendirme Anketi, Mezuniyet Anketi ve Memnuniyet Anketi


Uluslararası İşbirliği

Kadir Has Üniversitesi'nin Erasmus ve diğer uluslararası anlaşmaları kapsamındaki tüm üniversitelerle yapmış olduğu lisansüstü eğitim ve araştırma işbirlikleri bu program için geçerlidir.