İşletme Yüksek Lisans Programı, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde 2013 yılında kurulmuştur. 2019 yılında üniversitemiz bütün lisansüstü faaliyetlerini Lisansüstü Eğitim Enstitüsü altında birleştirmiştir. İşletme Yüksek Lisans Programı eğitim faaliyetlerine Lisansüstü Eğitim Enstitüsü altında devam ettirmektedir.
Bu programı başarı ile tamamlayanlar İşletme alanında yüksek lisans derecesi kazanmaktadır (Avrupa Yükseköğretim Alanı Yeterlikler Çerçevesi QF-EHEA: Düzey 2, Avrupa Yeterlilik Çerçevesi (EQF): Düzey-7)
Türk Vatandaşları için; Lisans diploması ve (2) Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) 65 puan veya YÖK tarafından tanınan lisansüstü programlar için eşdeğer uluslararası sınav puanı gerekmektedir. Adaylar, lisans derece not ortalamaları ve yabancı dil sınavını içeren bileşik puanlarına dayanarak programlara erişim sağlarlar. Uluslararası Öğrenciler için; YÖK tarafından tanınan üniversitelerden alınan lisans diploması ve (2) en az 65 puan alınması gereken Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya YÖK tarafından tanınan lisansüstü programlar için eşdeğer uluslararası sınav puanlarından oluşan bileşik puanlarına dayanarak programlara erişim sağlarlar.
Üniversitemizde veya başka bir yükseköğretim kurumunda herhangi bir lisansüstü programında en az bir yarıyılını tamamlamış öğrenciler diğer lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir. Bu öğrencilerin en az bir dönem ders almaları zorunludur. Öğrencinin geçiş yapılmak istenen programın güncel başvuru şartlarını sağlaması gerekir. Üniversite içindeki geçişlerde öğrencilerin kayıtlı olduğu programa kabulde kullanılan sınav belgeleri geçiş yapmak istedikleri programa kayıt sırasında da geçerlilik tarihine bakılmaksızın kullanılabilir.
Bu derece, müfredatta yer alan alan ve seçmeli dersleri başarıyla tamamlayan ve bir Tezsiz Yüksek Lisans Projesi hazırlayarak, 90 AKTS kazanan ve en az 4.00 üzerinden 2.00 kümülatif not ortalaması olan öğrencilere verilir.
İşletme Yüksek Lisans programının amacı, kurum içi, birimler arası ve kurumlar arası iletişim ve koordinasyona önem veren, analiz ve sentez yeteneği gelişmiş, interaktif bir eğitim sistemini olanaklı kılan, ileri teknolojileri her düzeyde kullanan, bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak evrensel verilere ulaşmayı ilke edinmiş araştırmacı yöneticiler yetiştirmektir.
Program Yeterlilikleri
Programdan mezun olan öğrenciler, işletmelerin yönetim – organizasyon, finans – muhasebe, pazarlama ve satış gibi alanlarında, kamu ve özel sektör kuruluşlarından çokuluslu işletmelere, büyük sanayi kuruluşlarından hizmet sektöründe yer alan işletmelere kadar uzanan bir yelpazede yönetim kademelerinde çalışmak üzere yetiştirilmektedirler. Bunun yanı sıra, işletme yüksek lisans öğretimi; kendi işini kuracak, yaratıcı, risk üstlenmeye hazır girişimciler yetiştirmeyi de hedeflemektedir.
Tezsiz yüksek lisans programından bir öğrenci doktora programına başvurabilmesi için lisans mezuniyet ortalamasının 4.00 üzerinden 3.00 olması ve ALES sınavından 80 puana sahip olması gerekmektedir. 6 Şubat 2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarına kayıtlı olan veya mezun olan öğrenciler doktora programlarına başvurabilir.
Başarı Notu Katsayısı AA 4,00 BA 3,50 BB 3,00 CB 2,50 CC 2,00 FF 0,00 Lisansüstü öğreniminde, öğrencinin bir dersten başarılı sayılabilmesi için, yarıyıl sonu başarı notunun en az CC olması gerekir. CC şartlı geçer yarıyıl sonu başarı notu olup, not yükseltmek için bu notların alındığı dersler eğitim öğretim süresi içinde tekrar edilebilir. Bir derse ait yarıyıl sonu notu FF olan öğrenci o dersten başarısız sayılır.
Örgün Eğitim, İngilizce
Kadir Has Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
Cibali Mah. Kadir Has Cad.
Fatih / İSTANBUL 34083
+90 (212) 533 65 32
sgs@khas.edu.tr
Ders ve Öğretim Elemanı Değerlendirme Anketi, Mezuniyet Anketi ve Memnuniyet Anketi
Üniversitemizin aldığı karar doğrultusunda bu programın öğrencileri değişim programlarına katılamamaktadır ve değişim programı kapsamında öğrenci alımına kapalıdır.